Nyheter

Info om nya Tees

  • 23 apr 2021

Danderyds GK har nu varit öppen för spel i tre veckor och tillströmningen har varit bra inledningsvis. Greenerna är mycket fina och nu har det också börja växa lite mer så att även fairways kan klippas.
Vi är tacksamma för den hjälp vi får med att laga nedslagsmärken på greener samt återplacering av uppslagna torvor! 

Våra nya utslagsplatser fungerar bra och är mycket uppskattade! 
Vi ber alla att undvika att gå i jorden runtom då det snart ska läggas gräs där. Den mörkgröna biten är SLAGMATTA och den ljusgröna STÅMATTA. Det går att pegga varsomhelst på slagmattan.

VÄLKOMNA!

Måndagsgolf för seniorer 65+

  • 16 apr 2021

En ny golfsäsong är här och snart är det dags att dra igång måndagsträffarna för klubbens Seniorer 65+. 

Med start måndag den 26 april kl 09.00 ses vi vid klubbhuset där vi delar in oss i grupper och går sen ut och spelar tillsammans. Alla nya som gamla måndagsseniorer är hjärtligt välkomna! Har ni gäster utifrån ni vill ta med så går det bra. Dessa betalar 200 kr som gäst till medlem.

Självklart tar vi hänsyn till det rådande Coronaläget och vi försöker, med avstånd, samlas till en kaffestund med "eftersnack" allteftersom vi är färdigspelade.

Hjärtligt välkomna den 26 april och kommande måndagar framöver!

 

VÅRDA BANAN!

  • 9 apr 2021

Nu är säsongen igång här på Danderyds Golfklubb och många är ute på sina premiärrundor i dagarna. Så här tidigt på våren kan banan vara extra skör och vi uppskattar verkligen om alla lägger tillbaks uppslagen torv och lagar nedslagsmärken.

Om en färsk jordtorva återplaceras på en gång etablerar sig gräset igen. Om det inte görs måste vår banpersonal fylla i med sand.

https://www.youtube.com/watch?v=hpnIZtwkE3Q

 

Om ett nedslagsmärke repareras på en gång med en greenlagare så mår gräset bra och andra som kommer efter slipper se sina bollar studsa ur linjen. 

 https://www.youtube.com/watch?v=CWOdfoFL-sc

 

TACK FÖR ATT NI HJÄLPER TILL ATT HÅLLA BANAN I BRA SKICK!!