Nyheter

Nyheter på banan!

  • 14 maj 2021

Efter en tid med högst tveksamt väder har kanske vårvärmen äntligen börjat etablera sig en aning! Det spelas mycket golf på Danderyds GK och tillgängligheten är ändå förhållandevis god. Enklast är att boka starttider via min golf bokningsappen.

På banan är det också en hel del på gång. Nya björkar är planterade mellan hål 1 och 9 samt 3 och 4. Björkarna har stödpinnar och är känsliga nu när de är nyplanterade så fri dropp är ett måste om du befinner dig i direkt närhet av träden och det gäller även om träden är i din spellinje!

 

Bredvid röd utslagsplats på hål 7 har en, av många efterlängtad, Holken Toa placerats ut. Vårda den ömt och det finns handrengöringsmedel tillhands i Holken.

 

I övrigt påminner vi om att hålla säkerheten högst som prioritering när du spelar på banan. Vid utslag från 1:a tee ber vi dig att vänta med att slå om det är spelare på 9:ans tee. Låt dessa komma fram en bit mot greenen innan du slår ut.

Slå från slagmattan, den mörkgröna mindre mattan på de nya utslagsplatserna. Den ljusgröna runtom är endast ståmatta! Du peggar rakt ner i slagmattan och du behöver inte pegga i skarven mellan slag- och ståmatta. Det riskerar att förstöra ståmattan! Det går utmärkt att slå opeggat från slagmattan.

Och så det gamla tjatet om att alltid återplacera uppslagen torv och laga nedslagsmärken.... TACK FÖR ATT DU HJÄLPER TILL MED SKÖTSELN AV BANAN!

VÄLKOMNA!