Nyheter

INFO & Nyheter ult. Maj

 • 30 apr 2017

Just nu händer det mycket i klubben. Massor av information och nyheter finns nu på hemsidan.

 •  Klubbens medlemmar erbjuds att, mot ett frivilligt bidrag till klubbens ungdomsverksamhet, hämta nykapade björkvedsklabbar (ej kluvna) från den trädfällning som  nyligen gjorts på banan. Kontakta receptionen (eller tel 0706741426, Henrik Kjellberg) för instruktioner om när och hur hämtning kan ske.

 

 

 • Juniorträningen börjar nästa vecka och vi har gjort ett ”nygammalt” hål på nian som vanliga spelare ska använda under juniorträningen. Det är för att öka säkerheten och tillgängligheten för vanliga spelare.

 

 •  Juniorträningen är nästan fullbokad. Platser finns på Utvecklingsträning och lägren v.27 och v.33. Höstträningen kommer snart på hemsidan.

 

 

 

 

 • Facebook – lägg till Danderyds Golfklubb och gör gärna inlägg. Här finns även information från klubben. Klicka på länken https://www.facebook.com/#!/groups/146033902119764/ eller sök på "Danderyds Golfklubb" i Facebooks sökruta. Klicka på gruppen och anslut dig.

 

 

 • Tyvärr är det några medlemmar som inte har betalt medlemsavgiften för i år. Snälla, är du en av dem, var snäll och betala nu direkt, eller meddela oss att du inte vill vara medlem.

 

 

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Nytt Hål 9 vid juniorträning

 • 30 apr 2017

Nytt hål 9 används vid vanligt spel när det är juniorträning

Vi har återskapat ett nytt hål 9 med utslagsplats mellan 8:ans green och 9:ans vanliga tee. Hålet är 82 meter långt och man spelar ned mot övningsgreenens övre del. Vi tycker det är ett spännande hål.  Anledningen är att vi vill öka säkerheten under juniorträningen ved håll 9.

Planerat banarbete 3maj --

 • 28 apr 2017

På onsdagen 3:e maj på eftermiddagen kommer vi att arbeta med huvuddelen av banans greener i förbättringssyfte.

Banan är öppen för spel medan arbetet pågår men det kan blir störningar på vissa hål där man får enklast hoppa över dessa hål.

 

Arbetet omfattar luftning av greenerna följt av stödsådd av gräsfrö med dressning ovanpå. Stickluftningen med stålkrysspinnar kommer att skapa hål på ca. 6-8 cm djup där kompaktering av gräsytan bryts delvis och luft släpps in i rotsystemet vilket främjar gräsets rotutveckling och tillväxt. Stödsådd av gräsfrö hjälper till att reparera de vinterskador (snömögel) som många greener har drabbats av och vi får förhoppningsvis en tättare och finare gräsmatta med jämnare yta. Dressningen kommer dels att fylla igen hålen med lös sand och ger gräsfrön bättre förutsättningar att växa till.  Bevattning gör vi efteråt i några veckor om inte naturen hjälper till med det. Vi kommer även att välta greenerna efteråt för att få en så jämn yta som möjligt.

 

Vid puttning på greenerna kan ytan upplevas som sämre än tidigare men efter några dagar kommer inte detta att märkas lika mycket och poängen är att greenkvaliteten kommer att bli högre än tidigare när gräset har vuxit till. Våra ambition för denna säsong är att greenerna skall bli bättre än någonsin.  Vi är förstås beroende på vädrets makter men även spelarnas hänsyn, med t.ex lagning av nedslagsmärke.  Saknar man greenlagare finns dessa att hämta/köpa i klubbens reception.  Vet man ej hur man lagar ett nedslagsmärke kan Per eller någon annan i klubbhusområdet ger vägledning.

 

Banpersonalen

 

Morgongolf - torsdagar

 • 28 apr 2017

Nu är det dags att dra igång årets morgonliga i golf. Som vanligt är det utslag kl 06.00 på torsdagar på Danderyds GK. Vårsäsongen omfattar v18-25 (27/4-15/6). Höstsäsongen startar v33 (10/8) och håller på så länge som väder och ljus tillåter.

För de som inte varit med tidigare så spelar vi 9 hål och det brukar ta 80-90 minuter. Greenfeen är 175:- SEK för 9 hål. De som ej är medlemmar betalar enklast greenfee-rundor via swish. 

 

Syftet är att spela golf under trevliga former på ett tidseffektivt sätt. Det går lika bra att delta varje vecka som att vara med någon enstaka gång.

 

Kontakta Roger Boden, roger.boden@hotmail.com, om ni vill komma med på listan som skickar ut påminnelser!

 

Välkomna till en ny säsong av livskvalitetshöjande morgongolf!

Måndagsgolf för seniorer

 • 21 apr 2017

 

Tycker Du som många andra att det vore roligt att ha sällskap på din

golfrunda?  Vi träffas, alla som vill, på måndagar kl. 10.00 vid klubbhuset,

med start måndag den 8 maj. Beroende på hur många vi blir, indelar vi oss

I bollar. Efter rundan kan de som vill stanna för en stunds "eftersnack".

Hoppas vi ses! Hälsningar Guije

Öppen bana och juniorverksamhet

 • 19 apr 2017

BANAN ÖPPEN

Nu äntligen har vi kunnat öppna banan och vårvädret verkar vara här! Onsdagen den 12 april öppnade vi med "sommar" greener. 

Vi kommer vanligtvis att ha öppet i klubbhuset mellan kl. 10 och 16.

Varmt välkomna till en ny golfsäsong!

 

OBS! Gå inte på frusna greener - de förstörs.

 

JUNIORTRÄNING OCH LÄGER

För dig som tänkt anmäla dig till våra träningar eller läger är det hög tid att göra det nu! Så här ser bokningsläget ut för dessa populära aktiviteter;

 • Nybörjarträningarna är nu fullbokade.
 • Allmän träning och Utvecklingsträning – här finns några få platser kvar.
 • Lägren v. 25 och 26 är redan fullbokade
 • På extralägret v. 27 (3-6 juli) och Höstlägret v. 33 finns platser kvar

Du anmäler dig på hemsidan!

 

Hälsar

Styrelsen Danderyds Golfklubb

 

Öppet med

 • 11 apr 2017

OBS OBS OBS Gå inte på frusna greener - de förstöras.

Onsdagen den 12 april öppnar vi med "sommar" greener. 

Vi kommer vanligtvis att ha öppet i klubbhuset från ca kl. 10 till 16.

Varmt välkomna till en ny golfsäsong!

Hälsar

Styrelsen Danderyds Golfklubb

Banrapport

 • 10 apr 2017

Senaste veckan har vi gödslat och bevattnat greener och området runt greener för att försöka få fart på grästillväxten.  Mossan har vuxit till på vissa fairway och kommer att bekämpas när grästillväxten ökar. Vi planerar att klippa och dressa greenerna i början av veckan och hade hoppats att kunna öppna sommargreenerna för spel till påskhelgen.  Dessvärre enligt väderprognosen kan det bli omslag till kallare väder och minusgrader vid vissa nätter fram mot helgen så att det kanske dröjer till inne i veckan efter påsk innan greenerna öppnas för spel.  Banans greener är i dagsläget av varierande kvalitet  – vissa har klarat vintern bättre än andra men vi kommer att lufta och stödså alla greener mot slutet av april. V.g. respektera att greenerna inklusive övningsgreen inte är klara för spel och genom att undvika beträda dessa skapas förutsättningar för bättre greener under spelsäsongen.

 

Banpersonalen

Stora städdagen 1 april

 • 1 apr 2017

Här gör medlemmar ett fantastiskt arbete för klubben. Stort tack för insatsen.